Tuesday, 28 June 2011

Pelik tapi benar: Restoran pelik di dunia

Entri kali ini akan mengupas mengenai beberapa restoran yang mempunyai reka bentuk dan  konsep yang pelik.  • Toilet Restaurant (TAIWAN)


Restoran yang berilhamkan tandas, dihiasi dengan rekaan-rekaan tandas. Pelanggan akan duduk di tepi meja yang diperbuat dari bathtub, kerusinya diperbuat seperti tandas, hidangan makanan juga diletakkan di dalam pinggan dan mangkuk berbentuk tandas

  • Restaurant in the sky (Belgium)
Restoran yang boleh menampung sehingga 22 orang, terletak pada ketinggian 150 kaki di udara. Meja dan kerusi  diangkat oleh kren di mana bayaran boleh mencecah sehingga 8 ribu euro.

  • Medical Restaurant (Taipei)
Restoran yang bertemakan perubatan, tongkat dihiaskan di dinding restoran, pelayan berpakaian seperti jururawat, dan minuman dihidangkan di dalam botol IV drip!

  • Restaurant in a Prison (Italy)
Restoran yang teletak di dalam sebuah penjara di Itali yang berusia 500 tahun. Pekerja-perkerja restoran adalah banduan penjara itu sendiri yang dikawal ketat oleh warden penjara. Restoran ini cukup terkenal sehingga tempahan meja dilakukan seminggu lebih awal.

  • Undersea Restaurant (Maldives)
Restoran di bawah laut pertama di dunia, di bawah lautan Hindi. Anda pasti suka.. :)

  • Dark Restaurant (China)

Restoran yang dicat sepenuhnya dengan warna hitam dan gelap sepenuhnya. Pelanggan akan dibawa masuk ke dalam restoran dan makan dengan menggunakan night vision goggle.  Lampu, telefon bimbit dan benda berlampu dilarang dibawa masuk ke dalam restoran ini.
No comments:

Post a Comment